Ribbe guide – De bedste trænings- og gymnastikribber – 2024

En ribbe er et vigtigt element i et atletisk træningsprogram. Den hjælper med at udvikle styrke og stabilitet, samtidig med at det letter på smerter i kroppen. I denne ribbe guide gennemgår vi de bedste ribber på markedet i 2024, så du kan finde den rette ribbe til dine behov!

Oversigt over ribbernes specifikationer

FitWood TAIMIAbilica WallBar ECOGymnastik ribbeMetalribbe med bænk
Maks. belastning150 kg400 kg130 kg120 kg
Mål220 x 78 x 30 cm230 x 70 x 16 cm220 x 70 x 20 cm220 x 108 x 43,5 cm
MaterialeTræBøgetræFyrretræMetal
Pull-/chin-up barJaJaJaJa
Monterings materialer medfølgerIkke angivetIkke angivetJaNej
Ribbens vægt18 kg16 kgIkke angivet43 kg

Hvad er en gymnastik ribbe?

En gymnastik ribbe er en type træningsudstyr, der kan bruges til styrketrænings, såvel som stabiliseringsøvelser. De er ofte lavet af træ eller metal, men nogle modeller er også lavet af plastik.

En gymnastik ribbe er et smart træningsværktøj til et hjemmegym, da den bare skal monteres til en væg, også kan man ellers komme i gang. Den fylder ikke særlig meget, og den kan bruges til mange forskellige øvelser, da det kun er fantasien, som sætter grænser. 

Fordele ved at bruge en gymnastik ribbe

En ribbe har mange fordele, da det er en fantastisk måde at variere sine træningsøvelser på. Du kan for eksempel bruge den til at lave sit-ups, hvor du kan sætte fødderne i spænd mellem ribbens trin. Den kan også bruges til pull-up, og andre træningsøvelser, som kun kræver kropsvægt. Man kan også binde en træningselastik rundt om ribbens trin, så man derved kan laver nogle lidt lettere øvelser, som f.eks. kunne være gode til genoptræning.

En gymnastik ribbe er altså et must-have i enhver træningssal – især hvis du gerne vil have et alsidigt produkt, der kan hjælpe dig med at nå dine fitnessmål, uanset om det er mere fleksibilitet, styrke eller genoptræning!

3 populære tips til træning med en gymnastikribbe

Der er mange forskellige måder, du kan træne din ribbe på. Her er nogle af de mest populære:

1. Start med din kropsvægt

Opret en styrketræningsrutine ved at arbejde med din kropsvægt. Dette kan omfatte pull-ups, chin-ups, mavebøjninger, eller armbøjninger hvor benene placeres på et af ribbens trin, så du får lidt ekstra udfordring.

2. Husk at strække ud efter din træning

De fleste mennesker har det med at glemme udstrækning efter en træningssession. Det er dog vigtigt for kroppen, at man strækker ud efter en hård træning, og det vil også være med til at mindske risikoen for skader i det lange løb. Her er ribben også et godt redskab. Den kan nemlig nemt bruges til at udstrække lår, arme, brystet og ryggen.

3. Køb tilbehør til din ribbe

Gymnastik ribben er i sig selv et godt træningsredskab, men hvis du ønsker en lidt mere varieret trænings, så anbefales det, at du køber lidt tilbehør. Det kan være alt fra dumbbells, vægtveste eller træningselastikker. Det ekstra tilbehør giver mulighed for at få en træning, som varierer lidt mere i sværhedsgrad, da du nu kan lave øvelser, som ikke kun kræver kropsvægt.

De bedste trænings- og gymnastikribber

Der er mange forskellige typer af ribber på markedet, og det kan være svært at finde ud af, hvilken type der er bedst til træning og gymnastik. Men fortvivl ikke – vi har gjort det hårde arbejde for dig, og vi har fundet de 4 bedste trænings- og gymnastikribber på markedet i øjeblikket. I denne ribbe guide har vi kigget på 4 ribber, som er gode indenfor hvert sit område, og der burde altså være noget til enhver.

FitWood TAIMI Ribbe: Bedst i test

Det er ikke for sjov, at FitWood TAIMI Ribben er blevet kåret som bedst i test. Denne ribbe er en fantastisk allround-ribbe, der egner sig perfekt til både styrketræning og fleksibilitetsøvelser. Denne ribbe er altså et fremragende valg for dem, der ønsker at få det maksimale ud af deres træning.

Den store fordel ved FitWood TAIMI Ribben er dens evne til at give dig en stabil platform under dine træningsøvelser. Denne stabilitet giver dig mulighed for at lave mere effektive og skarpere bevægelser, hvilket igen resulterer i en bedre og hurtigere træningseffekt. I takt med at du bliver mere stabil og kontrollerer din krop bedre, vil du opleve større muskeludvikling i den specifikke øvelse – og dette kan kun være positivt!

Derudover har FitWood TAIMI Ribben en flot finish, der giver den et lækkert udseende. Denne er produceret af skandinaviske materialer, og det har et stilrent design, som passer ind i de fleste hjem.

Alt i alt er FitWood TAIMI Ribben et fremragende valg til dem, der ønsker at få mest muligt ud af deres træning. Dens stabilitet, det flotte design og høje kvalitet, er alle punkter der snakker for sig selv, og som gør denne ribbe til et optimalt valg!

FordeleUlemper
– Alsidigt brug til mange træningsøvelser
– Stabil konstruktionLækkert og stilrent design
– Fås i flere farverSkandinaviske materialer
– Høj kvalitet
– Dyr
– Ingen medfølgende bænk
FitWood TAIMI Ribbe (Grå)
4.5

Abilica WallBar ECO: Mest værdi for pengene

Når du kigger efter en ribbe til træning, kan det være svært at vide, hvilken der er bedst for dig. Der er mange forskellige typer og mærker på markedet, og det kan være en udfordring at finde den helt rigtige. Heldigvis har vi gjort det hårde arbejde for dig, og vi vil derfor introducere Abilica WallBar ECO.

Abilica WallBar ECO er en træningsribbe lavet i bøgetræ. Dette er en mere simpel ribbe, som er velegnet til lettere daglig træning, eller til børnenes legerum. Ribben har i alt 9 trin, hvoraf det sidste trin er lidt forskudt, så det kan bruges til pull- eller chin-ups.

WallBar ECO har et simpelt design, da træningsribbens træ er ubehandlet, og ribben er altså meget lys i udseende. Overordnet set, så er det en billig, simpel, og holdbar ribbe. Man får hvad man betaler for, men ribben har ingen bemærkelsesværdige egenskaber, som adskiller den fra andre gymnastik ribber.

FordeleUlemper
– God værdi for pengeneVelegnet til legerum eller let træning
– Knirker ikke til trods for at den er lavet af træ
– Billig
– God maks. belastning
Man skal selv behandle træet med olie, da ribben er ubehandlet
Abilica WallBar ECO
3.5
Abilica WallBar ECO

Gymnastik ribbe: Den klassiske og billige træningsribbe

Gymnastik ribbe er den klassiske og billige træningsribbe. Den er lavet af fyrretræ, og ribben bliver leveret ubehandlet, så man skal selv behandle den med olie, hvis man ønsker at øge holdbarheden.

Ribbens udseende og funktionalitet minder meget om den, som også fås ved Abilica WallBar ECO, og den adskiller sig egentligt hellere ikke fra andre basale træningsribber på markedet.

Den fås til en meget overkommelig pris, men den er hellere ikke noget særlig. Kvalitetsmæssigt kan det godt mærkes, at den er billig, og ribbens trin kan godt knirke lidt, hvis de belastes med meget vægt. Alt i alt, så er det en fin ribbe til prisen, og den ville være velegnet til børnenes legerum, eller til let træning.

FordeleUlemper
– Billig
– Taget prisen i betragtning, så er kvaliteten fin
– Velegnet til legerum eller let træning
– Lav kvalitet
– Knirker ved stor belastning
– Man skal selv behandle den med olie
vidaXL ribbe 80x55x220 cm træ
Ribbe 80 x 55 x 220 cm træ
4
vidaXL ribbe 80x55x220 cm træ

Metalribbe med bænk: Den multifunktionelle ribbe

En Metalribbe med bænk er den perfekte løsning til funktionel træning, såvel som styrketræning. Ribben består af en solid og stabil metal konstruktion, som giver ribben en god holdbarhed. 

Til denne træningsribbe medfølger også en træningsbænk, som gør ribben endnu mere alsidig. Bænkens hældning kan justeres efter behov, hvis man f.eks. ønsker at lave en mere udfordrende version af den klassiske mavebøjning. Bænken kan dog også let afmonteres, hvis man skal lave øvelser, som kræver ribbens fulde længde.

Alt i alt er denne ribbe det optimale valg til hardcore fitness entusiast, som ønsker et alsidigt træningsredskab, som kan give en udfordrende og varierende træning.

FordeleUlemper
– Solid og holdbar konstruktionIndbygget pull-up bar
– Medfølgende bænk gør den ekstra alsidig
– Bænken er nem at afmontere, hvis den ikke skal bruges
– Giver en udfordrende og varieret træning
– Ribbens trin har en diameter på 30 mm, og man har altså et godt greb
– Plugs og bolte til montering medfølger ikke
– Den er dyr

Vi kunne desværre ikke finde nogle butikker med dette produkt.

Konklusion

Når man vælger ribbe, er der flere faktorer, man skal tage i betragtning. Heriblandt størrelse, form og materiale. Derudover er det vigtigt at overveje, hvordan ribben vil blive brugt. Skal den bruges til let eller hård træning?

De fleste ribber kan sagtens bruges til begge formål, men der er nogle forskelle, man skal være opmærksom på. En billig træribbe kan ikke klare lige så store belastninger, som en ribbe produceret i et højere kvalitetsmateriale, såsom metal.

Det er altså vigtigt at overveje hvordan ribben skal bruges, inden man køber den. Hvis det skal være dit primære træningsredskab, så er det en god idé at købe en af de mere alsidige ribber, hvor der medfølger træningsbænk eller pull-up bar.

Similar Posts