Kreatin Guide

 
 

Hvordan virker kreatin / har det en effekt?

Kreatin har helt sikkert en effekt. Det sætter sig primært i musklerne og hjælper din krop med ekstra energi. Kreatin gør ofte, at du kan tage en smule mere vægt eller lige en gentagelse eller to mere. Derudover er nogle af de kendte og bekræftede effekter: mindre muskelømhed, hurtigere restitution og øget muskelvækst grundet øget hydration (vand i musklerne). Du kan nok godt høre, at kreatin ikke er et kosttilskud du kan eller bør undvære. Vil du gerne have en detaljeret gennemgang af hvad der gør du få mere energi – så læs mere her.

Forsøg så vidt muligt altid og indtage din kreatin sammen med nogle hurtige kulhydrater for eksempel juice. Hvis du drikker weight gainer efter træning er dette også et glimrende tidspunkt. Dette hjælper kreatinen med, at blive optaget en del hurtigere.

Har kreatin bivirkninger?

Kreatin er formentlig verdens mest undersøgte kosttilskud og der er ikke udgivet nogle undersøgelser som har bevist bivirkninger.  Der er dog nogle som har oplevet problemer med deres nyrer, men som sagt er bivirkningerne aldrig blevet bevist. Så de har højst sandsynligt haft problemer før de startede på kreatin. Har du nyre problemer bør du nok bare holde dig på den sikre side og lade være med, at tage det som et kosttilskud. Du skal også være klar på, at du vil tage rigtig meget på rigtig hurtigt da kreatin binder en masse væske til dine muskler og du vil derfor tage en masse vægt på i væske (frygt ej – det ikke fedt).

Hvornår skal jeg tage det?

Kreatin er ikke ligesom mange andre kosttilskud på denne front. Når du indtager det som et tilskud optimerer du kreatinniveauet i dine muskler så de er klar til næste gang du skal træne. Det er derfor ikke så vigtigt at du tager det på et specielt tidspunkt, men prøv og gør det regelmæssigt enten før eller efter træning.

Skal jeg tage det de dage jeg ikke træner?

Du bør helt bestemt indtage det de dage du ikke træner. Du bliver nød til at tage det hver dag for at opretholde et optimalt niveau i dine muskler. Ligesom med stort set alle andre kosttilskud er de også rigtig vigtige de dage du restituerer. Du skal huske på, at det ikke er i træningcentret, men uden for træningcentret dine muskler udvikler sig.

Kreatin dosering – hvor meget kreatin skal jeg tage?

Loadingfase er blevet meget populært og det er med god grund. Når du begynder på at tage kreatin skal du have fyldt depoterne op og du bør derfor tage ca. 15-20 gram om dagen i en uge. Prøv og del de 20 gram op i 4 portioner af 5 gram. Derefter skal du bare kontinuerligt tage en daglig dosis af 3-5 gram afhængig af størrelse og behov. Der er ikke nogen som er ens så du må prøve dig frem. Der er dog ingen grund til at tage mere end 5 gram om dagen da det ikke vil have nogen virkning – du risikerer blot bivirkninger ved ekstrem overdosering.

Like os på Facebook nu

 
No Comments
 

Leave a Comment